Ryggslitasje - et nytt liv

For ca. 25 år siden ble det ved røntgenfotografering konstatert slitasje i de tre nederste ledd i ryggen. Dette smertet veldig, især ved støvsuging og vasking av gulv, og når jeg gikk i ulendt terreng hvor jeg måtte løfte beina, og jeg måtte alltid passe på at jeg satt riktig. Etter mange år med smerter ga legen meg et smertelindrende middel mot slitasje- og muskelplager og henviste meg til fysioterapi. Jeg gikk i lang tid til behandling og trening, men det hjalp lite. Det var ingen ting legene kunne gjøre. Jeg måtte leve med å spise smertestillende.

Så for ca 10 år siden begynte jeg å våkne med hodepine om morgenen. Jeg spiste smertestillende og gikk på jobb. Etter hvert tiltok hodepinen også utover dagen, spesielt mot slutten av uken, og det var mange helger som ble tilbrakt på sofaen. Jeg kunne aldri planlegge helgene sammen med venner, alltid med forbehold. Legen mente det kunne være migrene og ga meg tabletter for det. Disse virket ikke på meg. I denne perioden bodde jeg i Oslo.

Etter at jeg flyttet til Østfold, og måtte opp hver morgen kl 05.30 for å ta toget til og fra jobb i Oslo, ble hodepinen forverret. Så å si hver eneste natt våknet jeg med en intens hodepine som utartet seg slik at jeg ikke kunne ligge i sengen. Jeg måtte enten stå opp eller sitte i sengen, og det verste var om jeg sovnet for da ble smertene ennå verre når jeg våknet. Det hjalp ikke med vanlige smertestillende tabletter. Det ble ikke mange timer søvn, for smertene kunne komme allerede etter ca. 3 timer, og da ble det ikke mer søvn den natten. Så jeg sov fra 3 til 5 timer. Det var ikke hver morgen jeg klarte å ta toget kl.06.45, men måtte ringe jobben å gi beskjed om at jeg kom litt senere, når hodepinen hadde lettet. Jeg hadde full tillit på jobben, så det lettet jo en del, det å bli trodd.

Så oppsøkte jeg lege som ga meg diagnosen tensjonshodepine, som også utviklet migrene. Dette på grunn av stive og spente nakke- og ryggmuskler, og jeg ble sykemeldt og henvist til fysioterapi. Men behandlingen hjalp meg ikke, og legen henviste meg til CT-røntgen for hode, og nakkerøntgen. Det var heldigvis ikke noe tegn til sykdom i hodet, men dessverre var det slitasje i de to øverste ledd i nakken. Jeg fikk da nye tabletter av legen, både smertestillende mot slitasjen og migrenetabletter. Disse lindret en del når jeg ikke jobbet, men så snart jeg begynte å jobbe kom plagene tilbake. Dette var både ulidelig vondt og slitsomt.

I tillegg til fysioterapi har jeg prøvd akupunktur, akupressur og kiropraktor, og ingen ting av dette hjalp meg. Jeg kunne ikke leve et normalt liv fordi jeg var veldig sliten hele tiden. Jeg hadde en stillesittende jobb og legen ba meg gå gode turer, men jeg var sent hjemme om ettermiddagen så det ble lite turgåing, litt i helgene. Så kjøpte jeg ergometersykkel for jeg kunne jo sykle litt å få trening samtidig. Men da slo ryggen klikk. Det ble for stor belastning på nederste del av ryggen og det smertet. Jeg prøvde meg gang på gang, noen minutter hver gang, men jeg måtte gi opp, og sykkelen ble stående til "pynt".

Men så ble jeg kjent med Nikken. Jeg traff Nikken på stand på Momarken i august 2003. Det ble ikke ”kjærlighet ved første blikk", men jeg ville gjerne forsøke magnetsålene. Både min mann og jeg kjøpte hvert vårt par og ble overrasket over virkningen. Til tross for bilkjøring i 2 dager à 12 timer følte vi oss ikke slitne. (Vi kjørte til Nord-Norge). Det måtte jo være sålene som gjorde at vi var så utholdende. Jeg innså da at jeg følte meg "tiltrukket av Nikken".

Etter at vi kom hjem reiste vi på et presentasjonsmøte av nye Nikken-produkter hvor vi bl.a. fikk presentert søvnsystemet. Vi fikk også ryggrulling av Guri, og det var jo bare helt nydelig. Da vi gikk derfra hadde jeg bestilt madrass, teppe og pute + Kenko Flex avspenningspute. Jeg fikk dette i september og tok det i bruk med en gang. Det ble en tilvenningsperiode, men den var ikke lang. I slutten av november ble jeg med på et nytt møte hvor nye produkter ble presentert. Da jeg kom hjem ringte jeg Nikken og bestilte halskjeder til min mann og meg selv, Pi Mag vannsystem og Green Zymes, og jeg bruker nå produktene hver dag.

Så nå er jeg "forelsket i Nikken", fordi Nikken har forandret livet mitt! Etter at jeg i tillegg begynte med halskjedet er spenningene i nakke og skuldre borte. Jeg får heller ikke den intense hodepinen lenger og heller ikke migrene, og det beste av alt, jeg har gode netter og sover godt. Ja, jeg har til og med tatt i bruk ergometersykkelen, for nå tar jeg på meg ryggputen og setter meg på sykkelen og sykler i 30 min. hver dag og kjenner ikke tegn til ryggsmerter.

Jeg må også fortelle at min mann plagdes også med stive muskler i nakke og skuldre og var veldig avhengig av massasjemaskin. Nå har vi lagt bort maskinen fordi vi trenger den ikke nå som vi bruker halskjedene. Det har gått et halvt år siden jeg begynte med produktene og jeg føler at jeg blir i bedre og bedre form for hver dag som går. Tenk om jeg hadde "truffet" Nikken tidligere, da hadde jeg sluppet alle plagene og smertene. Jeg har brukt mange penger på kjøp av produkter, men du verden så mye jeg har fått igjen. For hva gjør en med mye penger hvis en ikke har et godt liv, og det har jeg fått. Jeg vil sende en stor takk til Sigmund, Guri, Harald og Tore for deres gode råd og anbefalinger. Hadde det ikke vært for dere så vet jeg ikke om jeg hadde "møtt" Nikken.