Mindre ubehag av reumatisme

I over 40 år har jeg vært plaget av reumatisme, det har kommet og gått siden jeg var i tenårene. Det sliter på humøret, og bringer meg inn i flere onde sirkler, blant annet "vondt - mindre bevegelse - enda mer vondt" og "dårlig humør - vondt i tillegg - enda dårligere humør".

I sommer fikk jeg låne et par KenkoInsoles, magnetiske skosåler fra Nikken. I utgangspunktet trodde jeg ikke noe særlig på disse sålene, men jeg skal hilse og si at de har virket på lengre sikt. Når jeg har dem i skoene, kommer bevegeligheten i føttene i gang, og det forplanter seg oppover fra ledd til ledd, fra muskelgruppe til muskelgruppe. Et daglig mål er å sykle eller gå en time pr dag, og dette ville ha vært en meget vond time, hadde det ikke vært for sålene fra Nikken. Dermed er et par vonde sirkler borte, og jeg har fått en mye høyere livskvalitet. Når helse og humør er bedre, så går alle andre ting lettere også.

Jeg har også fått låne en Nikken KenkoDream hodepute. Til det er å si at jeg sover søtt, og drømmer behagelig, noe som ikke alltid var tilfellet før. Før jeg fikk låne hodeputen, la jeg forresten Nikkensålene under hodeputen, og dette virket også. Hodeputens virkning er imidlertid mer massiv.